Novice Društvo Člani Članki Galerija Povezave Kontakt

Klic v nujnem primeru na tel. št. 112
Alarmiranje
Delo z gasilniki
Kako ravnati ob požaru na objektu
Kako ravnati ob požaru v naravi
Kako ravnati ob potresu
Gasilstvo v Sloveniji
Defibrilator - AED

Pridružite se nam na facebooku!

ČLANKI
 
Nazaj na izbiro članka  
90. redni letni občni zbor

Zadnjo februarsko soboto so člani PGD Polenšak organizirali že 90. letni občni zbor. V nabito polni dvorani so se zbrali skupaj z vabljenimi gostji, med njimi županom Občine Dornav,a g. Matejem ZORKOM, predstavniki Gasilske zveze občine Dornava, predstavniki preostalih treh gasilskih društev Občine Dornava, gasilci desetih drugih povabljenih gasilskih društev, predstavniki društev delujočih na Polenšaku ter vodjo policijskega okoliša, g. Marjanom PREMZLOM, s Policijske postaje Ptuj.

Iz vsebine poročil predsednika Jožeta BRUMNA ter poveljnika Matjaža LEBARJA je mogoče razbrati, da je za njimi pestro leto. Udeležili so se spomladanske čistilne akcije ter izvedli dela v društvenem vinogradu – od spomladanskega reza trte, košnje in pletja, postavitve klopotca pa vse do spravila pridelka. Ob velikem številu zbranih so na star način, ročno postavili majsko drevo. Maja so gostili tudi gasilce vseh društev Občine Dornava ter PGD Pacinje po Florjanovi maši, ki je bila v cerkvi sv. Marije - Marijinega obiskanja na Polenšaku. V juniju so izpeljali tradicionalno gasilsko veselico. Pred tem so gostili gasilske veterane iz celotne podravske gasilske regije. Med letom so poskrbeli za obnovo gasilskega muzeja in starega gasilskega voza z brizgalno. Prav tako so obnovili garažno garderobne prostore ter sejno sobo.

Poleg naštetega niso pozabili na izpopolnjevanja znanj na področju gasilskega dela. Pridobili so dva nova operativna člana in dva nova prva posredovalca. Vsak mesec so izvajali redne vaje z namenom utrjevanja znanja in ohranjanju spretnosti, potrebnih za opravljanje nalog požarne varnosti ter nalog zaščite in reševanja. Redne vaje so imeli tudi najmlajši člani – pionirke in pionirji, ki so se septembra udeležili državnega tekmovanja gasilske mladine za memorial Matevža Haceta v Gornji Radgoni. V juniju so gasilsko tekmovanje pripravili tudi sami in sicer tekmovanje za pionirke ter pionirje in tekmovanje za članice in člane. Polega tega so vso leto skrbeli za orodišče in opremo. Oktober je bil mesec, v katerem so izvedli številne preventivne aktivnosti. Od udeleževanja na operativnih vajah, pregleda hidrantnega omrežja v požarnem okolišu, do organizacije in tradicionalen izvedbe dneva odprtih vrat, poimenovanega Gasilski dan. Ta dan so medse povabili okoliška društva z gasilskimi avtocisternami, Policijo ter Slovensko vojsko.

V letu 2023 so posredovali na 14 intervencijah, med drugim tudi ob poplavah v Koroški regiji.

Ob vsem naštetem so nenehno sodelovali z ostalimi polenskimi društvi ter ob njihovih prireditvah skrbeli za rediteljsko službo in požarno stražo. Aktivno so sodelovali na društvenih igrah, ob koncu leta pa so skupaj z ostalimi društvi postavili božično novoletno drevo. Hkrati je bil december tisti čas, ko so svoje občane obiskali z gasilskimi koledarji.

Na seji so predstavili tudi načrte za prihodnje leto in obelodanili velike projekte: obeležitev 90. letnice delovanja društva z razvitjem novega gasilskega prapora ter izvedbo velike prireditve. Napovedali so tudi nakup nove gasilske avtocisterne, s tipizacijsko oznako GVC-2.

Sejo občnega zbora so v društvu izkoristili tudi za to, da so se 35 članom zahvalili za njihovo minulo aktivno vlogo v društvu s podelitvijo priznanj in zahval.

 

PGD Polenšak, 26. 2. 2024
Danijel Železnjak, tajnik

Fotografije

 

 

Nazaj na izbiro članka Na vrh    
 
 
     
 
   
Novice | O društvu | Člani | Članki | Galerija | Povezave | Kontakt