Novice Društvo Člani Članki Galerija Povezave Kontakt

Klic v nujnem primeru na tel. št. 112
Alarmiranje
Delo z gasilniki
Kako ravnati ob požaru na objektu
Kako ravnati ob požaru v naravi
Kako ravnati ob potresu
Gasilstvo v Sloveniji

Pridružite se nam na facebooku!

ČLANKI
 
Nazaj na izbiro članka  
PGD Polenšak
PGD Polenšak

          Delo v društvu poteka po planu, ki je bil sprejet v začetku leta na občnem zboru. Ob tem pa se udeležujemo še akcij in prireditev v kraju, kjer smo vedno prisotni, ko se kaj dogaja, saj smo gasilke in gasilci ljudje iz naše občine. Sodelovali smo na vseh občnih zborih v občini Dornava in še na nekaterih izven nje.
          V našem društvu je potekal tečaj za gasilca, kjer je sodelovalo 24 članov iz PGD Polenšak, Mezgovcev in Žamenc. Vsi so tečaj uspešno opravili. Štirje člani našega društva pa se udeležujejo tečaja za vodjo skupine, en član pa za sodnika gasilskih športnih disciplin.
          Organizirali smo pregled gasilnikov, postavitev majskega drevesa in kresovanje.
          Udeležili smo se sv. maše na Polenšaku v čast sv. Florijana, ki je zavetnik gasilcev, in čistilne akcije, ki poteka vsako leto po Občini Dornava.
          Naše največje delo in skrb pa je porušitev starega gasilskega doma in izgradnja novega gasilsko- kulturnega doma. Proti koncu aprila smo začeli z odstranitvijo notranje opreme, oken, vrat in ostrešja. Nadaljnja dela pa bo prevzelo podjetje Gradis.
          Hvala vsem za pomoč v kakršnikoli obliki. V sklopu občinskega praznika pa bo na Polenšaku 27. 6. 2009 gasilsko tekmovanje, nato pa gasilska veselica s Slovenjegoriškimi fanti in skupino SKATER. Lepo vabljeni! Vsem občankam in občanom iskreno čestitamo ob prazniku naše občine!
Z gasilskim pozdravom - "NA POMOČ"!

Za PGD Polenšak
Milena Sirc

Vir: Glasilo občine Dornava, 10. junij 2009

Nazaj na izbiro članka Na vrh    
 
 
     
 
   
Novice | O društvu | Člani | Članki | Galerija | Povezave | Kontakt