Novice Društvo Člani Članki Galerija Povezave Kontakt

Klic v nujnem primeru na tel. št. 112
Alarmiranje
Delo z gasilniki
Kako ravnati ob požaru na objektu
Kako ravnati ob požaru v naravi
Kako ravnati ob potresu
Gasilstvo v Sloveniji

Pridružite se nam na facebooku!

ČLANKI
 
Nazaj na izbiro članka  
Poročilo o strokovni ekskurziji PGD Polenšak 2012

V soboto, 29. 9. 2012 smo se gasilci PGD Polenšak odpravili na strokovno ekskurzijo. Naša prva postojanka je bil ogled PGD Ptuj. Tu nam je g. Vrbančič predstavil njihovo društvo in delovanje v društvu. Ogledali smo si njihova vozila za reševanje in njihov muzej v prenovljenem gasilskem domu.

 

Po ogledu smo se malo posladkali in odžejali nato nas je pot vodila v Maribor. Ogledali smo si poklicno gasilsko enoto Maribor – JZZPR. Tu nam je g. Tadej Pišek predstavil njihovo gasilsko enoto, nas popeljal na ogled doma in predstavil par zanimivih njihovih reševanj. Gasilcem, ki so bili takrat na delovnem mestu smo popestrili delo in čiščenje doma z zvoki frajtonar'ce.

 

Nato smo si ogledali še center za obveščanje Maribor. Uslužbenec nam je povedal par stvari o delovanju centra, vse od prejema klica pa do obveščanja gasilcev oz. reševalcev.

 

Po ogledu smo napolnili svoje lačne trebuščke in nadaljevali pot. Ustavili smo se v Kunovi, kjer smo si ogledali Pachamama center. Tu nam je gospa predstavila in povedala par besed o njihovem centru. Center je indijskega stila in temelji na bio proizvodih. Njihove proizvode smo si lahko kupili.

 

Po ogledu nas je pot vodila v Prekmurje natančneje v Bogojino na turistično kmetijo Puhan, kjer smo do sitosti napolnili svoje trebuščke, se poveselili ob dobri kapljici in zvokih frajtonar'ce. Nato smo se odpeljali do naše zadnje točke ogleda - vinska klet Marof. Tam nam je gospod predstavil delovanje vinske kleti, vse postopke od predelave grozdja do mošta, ki priteče v sode in tam počaka, da ga prelijejo v steklenice. Zanimivost je tudi ta, da v tej vinski kleti ne proizvajajo sladkih vin. Imeli smo tudi degustacijo različnih vin.

Tu se je naša strokovna ekskurzija končala. Imeli smo se lepo, dan je minil hitro, bili smo pridni in spet smo se naučili kaj novega.

 

Monika Vučak

 

Nazaj na izbiro članka Na vrh    
 
 
     
 
   
Novice | O društvu | Člani | Članki | Galerija | Povezave | Kontakt